4 port
1 kg räkor med skal
2 msk konc hummerfond
5 dl vatten
1/2 gul lök el. 1-2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl vitt vin el. vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt, svartpeppar
ev. 1-2 msk maizenaredning
300 g spagetti
1 knippe persilja
1-2 dl svarta oliver
- Skala räkorna. Lägg skalet i en rymlig kastrull och pressa ihop skalet lätt. Tillsätt hummerfond och vatten och koka upp. Sjud i cirka 20 minuter utan lock
- Sila av räkfonden och koka samman utan lock i 10-15 min.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs detta i olivolja utan att det tar färg. Häll på 2 dl räkfond, vinet och grädden. Sjud i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med redning till lagom konsistens.
- Koka pastan enligt anvisning
- Rör ner räkorna i såsen och låt dem bli varma. Häll såsen över pastan och vänd runt. Strö rikligt med persilja och oliver över. Servera genast
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar