torsdag 12 januari 2012

Äppelkaka i långpanna


Jag var ganska skeptiskt till denna kaka i början av baket och trodde länge att jag hade gjort något fel (smeten var så tjock). Slutresultatet blev iallafall supergott och dessutom var den lätt att göra. 

ca 20-30 bitar

2 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
5 äpplen
Kanel
Strösocker
Pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Smält smöret och blanda ner havregrynen. Låt svälla en stund.
Skala och skiva äpplena och blanda dom med kanel och strösocker.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Blanda sedan ner smörblandningen också.
Häll i smeten i långpannan och tryck ut den. Tryck sedan ner äpplen i degen och strö pärlsocker över.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter. (20 minuter gräddade jag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar