måndag 16 januari 2012

Chiligrillad fläskfilé

4 port.


500 g fläskfilé
1 grön spansk peppar
1/2 dl olja
saften av 1 lime
1 msk brun farin
1 tsk salt

SÅS:

2 dl lätt Créme Fraiche
skal av 1 lime
1/2 msk brun farin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt


Putsa fläskfilén.
Skölj, kärna ur och finhacka pepparen.
Blanda med olja, limesaft, farin och salt i en plastpåse.
Lägg i fläskfilén och låt marinera i ca 2 timmar i kylskåpet.

Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering.
Ta upp och låt köttet rinna av. Grilla fläskfilèn på utegrill, i ugn eller i grillpanna.
Skär köttet i tunna skivor.

Servera med såsen, en god sallad och ev. valfri potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar