måndag 16 januari 2012

Chorizogryta med couscous

4 port

300-400 g chorizo eller annan kryddig korv
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 cm färsk ingefära
2-3 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
2 tomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
Några droppar tabasco eller chilikrydda.

Couscous
Persilja

Skär korven och grönsakerna i bitar.
Skala och hacka löken, finhacka vitlök och ingefära.
Smält fett i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära några minuter.
Blanda ner korven och rotfrukterna och fräs några minuter till.
Rör i tomater, buljong och kryddsås.
Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är lagom mjuka.
Smaka av grytan och krydda mer vid behov.
Strö hackad persilja över.
Servera med couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar