torsdag 19 januari 2012

Caesersallad

En utav mina absoluta favoriter är klassikern, Caesarsallad. 


4 personer

5-6 skivor vitt bröd
1-2 msk olivolja (eller smör)
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 ägg
2-3 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk worcestershiresås
några droppar citronsaft
3 sardellfileér
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
2 msk färsk hackad gräslök 
6 msk riven parmesanost
2 dl rapsolja
1/2 vitlöksklyfta (pressad)
1 dl parmesanost (hyvlad)
2-4 gemsalladshuvuden el. 2 krukor romansallad
Ev. kyckling och bacon


  • Skär brödet i kuber och stek i olivolja och vitlök. Salta och peppra.
  • Koka ägget 2-3 minuter och gröp ur det löskokta innehållet i en mixerstavsskål eller matberedare.
  • Tillsätt vitvinsvinäger, senap, worcestersås, citronsaft, sardeller, salt och peppar, gräslök och parmesanost.
  • Droppa under mixningen långsamt i rapsolja
  • Smaksätt med vitlök och forsätt mixa
  • Späd med vatten om såsen är för tjock
  • Blanda sallad, parmesan, brödkrutonger och dressing i en stor skål
  • Rör om tills dressingen är jämnt fördelad
  • Servera och njut!
Man kan även servera med kycklingfilé och bacon eller räkor för en matigare sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar