torsdag 19 januari 2012

Biffgryta



Till middag idag åt vi denna köttgryta som jag gjorde på en höft. Mycket god blev den!
Jag skriver på ett ungefär hur mycket jag hade i av ingredienserna, men ni får själva smaka er fram.



500 g biff (jag använde färdiga stroganoffbitar)
Margarin till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
Champinjoner
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2-3 dl vatten
1 buljongtärning (helst kött, men jag använde kyckling då det var slut på köttbuljong)
1/2 -1 dl rött vin
2-3 msk Créme Fraiche (jag använde mini-fraiche)
Timjan
Salt och peppar

Skär lök, morötter och champinjoner i bitar. Hacka vitlöken.
Bryn köttet i margarin och lägg i lök och vitlök på slutet.
Lägg över  i en gryta och häll på vatten, balsamvinäger, tomatpuré och vin.
Smula i en buljongtärning och smaka av med timjan, salt och peppar.
Låt puttra under lock en stund tills köttet börjar bli ganska mört.
Lägg då i morötterna och champinjonerna och låt fortsätta puttra tills
morötterna är mjuka och köttet känns lagomt mört. 
Lägg i några matskedar Créme Fraiche och låt koka ihop några minuter.
Servera med ris eller potatis.

Mycket enkelt och väldigt gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar