Till middag idag åt vi denna köttgryta som jag gjorde på en höft. Mycket god blev den!
Jag skriver på ett ungefär hur mycket jag hade i av ingredienserna, men ni får själva smaka er fram.

500 g biff (jag använde färdiga stroganoffbitar)Margarin till stekning1 gul lök2 vitlöksklyftor3 morötterChampinjoner2 msk tomatpuré2 msk balsamvinäger2-3 dl vatten1 buljongtärning (helst kött, men jag använde kyckling då det var slut på köttbuljong)1/2 -1 dl rött vin2-3 msk Créme Fraiche (jag använde mini-fraiche)TimjanSalt och peppar
Skär lök, morötter och champinjoner i bitar. Hacka vitlöken.Bryn köttet i margarin och lägg i lök och vitlök på slutet.Lägg över i en gryta och häll på vatten, balsamvinäger, tomatpuré och vin.Smula i en buljongtärning och smaka av med timjan, salt och peppar.Låt puttra under lock en stund tills köttet börjar bli ganska mört.Lägg då i morötterna och champinjonerna och låt fortsätta puttra tillsmorötterna är mjuka och köttet känns lagomt mört. Lägg i några matskedar Créme Fraiche och låt koka ihop några minuter.Servera med ris eller potatis.
Mycket enkelt och väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar