torsdag 12 januari 2012

Blåbärskaka


Den här blåbärskakan är jag uppväxt på. Den är så himla god och dessutom mycket enkel att baka.


Ca 25 bitar

150 g smör
6 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 dl blåbär (frysta går bra)
Pärlsocker till garnering (mandelspån är också gott)

Smält smöret och låt det svalna. 
Rör ihop mjöl, bakpulver och socker och blanda i äggen. 
Rör med en slev. Vispa inte! 
Tillsätt smöret och rör ihop till en fast smet. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten i ett jämnt lager. 
Blanda blåbären med lite potatismjöl för att de inte ska klibba ihop och häll över smeten. 
Garnera med pärlsocker och ev. flagad mandel. 
Grädda i 45 min i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar