torsdag 12 januari 2012

Kycklingfilé med tomat och oliv


Bra rätt att ha på buffébordet. Vill man ha ett vegetariskt alternativ kan kycklingen ersättas av quornfilé. Rätten går bra att förbereda i förväg.
10 personer
7 kycklingfileér
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl svart oliver med kärnor
1 dl grovhackade örter. t ex, basilika & timjan

DRESSING:
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. 
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. 
Salta och peppra. 
Lägg över i en långpanna. 
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. 
Låt svalna. Täck med plastfolie, ställ kallt. 
Strimla tomaterna och lägg tillbaka i marinaden.
 Blanda dressingen. 
2-3 timmar före servering så skär kycklingen i skivor och lägg på fat. 
Strö över tomaterna, oliverna och örterna. 
Häll över dressingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar