Bra rätt att ha på buffébordet. Vill man ha ett vegetariskt alternativ kan kycklingen ersättas av quornfilé. Rätten går bra att förbereda i förväg.
10 personer
7 kycklingfileér
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl svart oliver med kärnor
1 dl grovhackade örter. t ex, basilika & timjan
DRESSING:
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
Salta och peppra.
Lägg över i en långpanna.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna. Täck med plastfolie, ställ kallt.
Strimla tomaterna och lägg tillbaka i marinaden.
Blanda dressingen.
2-3 timmar före servering så skär kycklingen i skivor och lägg på fat.
Strö över tomaterna, oliverna och örterna.
Häll över dressingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar