torsdag 19 januari 2012

Fläskfilé i ost- och senapssås



4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör el. margarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc. kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Prästost
ev. persilja

Skär köttet i skivor. Skala av och hacka löken och vitlöken.
Bryn köttet i margarin i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde,vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta.
Låt koka under vispning.
Lägg över köttet i grytan och låt koka i såsen i ca 5 min.
Ta grytan från värmen och rör i osten.
Strö gärna över hackad persilja.
Servera med ris och sallad.


Receptet är hämtat från Arla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar