PAJDEG:
4 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g smör
1 dl Kesella
2 msk vatten
FYLLNING:
2 gula lökar
1 stor rödlök
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 msk olivolja
pepparmix
1 1/2 dl pastasås Palermo
250 g fetaost
100 g blandade gröna och svarta oliver
50 g soltorkade tomater
1 tsk oregano
ÄGGSMET:
3 ägg
2 dl mellangrädde
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta samman mjöl, salt och smör. Tillsätt Kesella och vatten. Blanda tills en deg bildas. Ställ den svalt. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
Skala och skiva gul, röd och vitlök. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs all lök i olivolja tills den mjuknar. Krydda med lite pepparmix.
Bred pastasåsen på pajskalet och fördela löken ovanpå. Skär fetaosten i bitar och lägg dem tillsammans med oliver och tomater i pajskalet. Strö över oregano.
Vispa samman äggsmeten. Krydda och häll den över pajen. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.
Servera pajen tillsammans med en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar