söndag 8 januari 2012

Morotsmuffins

Detta recept på sjukt goda morotskakemuffins hittade jag i Leilas bok " A piece of cake". Den har blivit en stor favorit hos mig och många av mina vänner.

I receptet ingår valnötter, men det går att utesluta och det blir gott ändå. Man kan även variera kryddningen och använda malen nejlika och saffran istället för ingefära om man vill.




12 cupcakes

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
100 g valnötter (kan uteslutas)

Frosting:

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g Philadelphiaost
ev. valnötter till garnering


Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
Blanda alla de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
Placera ut muffinsformar på en vanlig plåt eller i en muffinsplåt och fyll formarna med 2/3 smet
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och Philadelphiaost krämigt.
Bred frostingen över cupcakesen och garnera ev, med en valnöt.

Källa: Leilas ”A piece of cake”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar