En riktigt sliskig och kladdig kaka som är beroendeframkallande.
CHOKLADKAKSBOTTEN:
4 ägg
4 dl mjöl
6 dl socker
200 g smält smör
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en långpanna cirka 30x40cm.
Rör samman ägg och socker.
Rör ner avsvalnat smör.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, salt och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 20 minuter.
BOUNTYKRÄM:
230 g rumstepererat smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 g kokos
GARNERING:
ca 150 g blockchoklad
1 msk olja
Rör samman ingredienserna till bountykrämen till en mjuk och smidig kräm.
Bred den över kakan när den kallnat.
Smält blockchoklad blandat med olja.
Gör mönster på kakan med smält choklad ovanpå den ljusa krämen med hjälp av en sked.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar