En kycklinggratäng som går snabbt att tillaga och kan förberedas i förväg. Inte den nyttigaste gratängen, men himla god! Byt gärna ut grädden och cremé fraichen mot lättare alternativ för en lite nyttigare variant.
6 personer
6 kycklingfileér
2 pkt bacon
salt, svartpeppar
5 dl cremé fraiche
1 dl grädde
1-2 dl rive parmesanost
2-3 msk Thai sweet chili sås
2 vitlöksklyftor
3-4 msk kycklingfond
Skär kycklingen i strimlor.
Skär baconen i bitar.
Stek upp först kycklingen och sedan baconet.
Salta och peppra.
Blanda ihop cremé fraiche, grädde, ost, sweet chili sås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.
Lägg kycklingen och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över.
Grädda ca 15 min i 225 grader.
Servera med ris och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar